ÖYS’de intihal.net ve Turnitin entegrasyonları yapıldı

Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS) üzerinde intihal.net ve Turnitin entegrasyonları yapılmıştır. Alms Plus üzerinde ödev kontrolünü intihal.net ile LTI dış servisi olarak da Turnitin programını  kullanabilirsiniz.

İntihal.net

Alms Plus uygulamasında ödev aktivitelerinin değerlendirme aşamasında yararlanılmak üzere intihal.net uygulaması ile entegrasyon gerçekleştirdik.

Bu entegrasyon ile öğrencilerin yüklediği ödev dosyalarının intihal oranlarını, intihal.net vasıtasıyla tespit edebilirsiniz.

Kullanma Kılavuzuna erişmek için tıklayınız.

Turnitin

Turnitin, öğrenci ödevlerinde intihal tespit etmek amacıyla kullanılan İnternet tabanlı lisanslı bir yazılımdır. Yazılıma yüklenen ödevler ve dokümanlar akademik dergiler, İnternet sayfaları ve daha önce yüklenmiş olan tüm ödevler ile karşılaştırılır. Karşılaştırma sonucunda ödevin ne kadarının diğer kaynaklarla birebir eşleştiği orjinallik raporunda sunulur.

Turnitin Assignment ile Öğrenme Yönetim Sistemi üzerinden yüklenen ödevler doğrudan Turnitin yazılımına yüklenir.

Kullanma Kılavuzuna erişmek için tıklayınız.

04 Nisan 2023
Öğrenci Destek Hattı