2022 – 2023 Güz Dönemi Uzaktan Eğitim Faaliyetleri

Zoom Lisansları

Merkezimiz tarafından yürütülen Zoom Lisanslama çalışması 26.09.2022 tarihi itibari ile tamamlanmıştır.

İlk kez Zoom lisansı tanımlanan öğretim elemanlarımızın, lisanslı kullanıma geçiş yapabilmesi için kurumsal e-posta adreslerine gönderilen aktivasyon bağlantısını tıklayarak lisans tanıma onay vermesi gerekmektedir.

Zoom Sanal Konferans Yazılımı ile ilgili detaylı bilgi almak için aşağıdaki içerikleri inceleyebilirsiniz:

OBS ve ÖYS Senkronizasyonu

Öğrenci bilgi sistemi (OBS) ve UZEM öğrenme yönetim sistemi (ÖYS) arasındaki senkronizasyon çalışmaları 26.09.2023 tarihi itibariyle tamamlanmıştır.

Böylelikle ilgili dönem içerisinde aktif öğrenciler, öğretim elemanları ve derslere ait tüm içeriklerin OBS’den ÖYS’ye aktarılma süreci tamamlanmıştır.

Aşağıdaki içerikler ilginizi çekebilir:

UZEM Kayıt Stüdyoları

Merkezimiz bünyesinde Canik ve Ballıca Yerleşkelerinde birer adet olmak üzere; toplamda iki adet kayıt stüdyosu kurulmuştur.

Kayıt stüdyoları, derslerin canlı yayın yoluyla işlenmesinin yanı sıra paket çekimler yoluyla da ders kayıtlarının alınabilmesine imkân vermektedir.

Uzaktan Eğitim Kayıt Stüdyolarımız tam donanımlı yapısıyla öğretim elemanlarımızın kullanımına; profesyonel stüdyo kamerası, yaka mikrofonları, kablosuz mikrofon ve ses sistemleri, stüdyo ışıkları, grafik tablet, akıllı tahta, yeşil perde, iş istasyonu gibi ekipmanlar sağlamaktadır.

Stüdyoda işlenen dersler; profesyonel kayıt ekipmanları ve programları ile teknik personel gözetiminde işlenerek kayıt altına alınmakta olup; tüm donanımsal ekipmanlar ve sahne tasarımları basit bir kumanda sistemi kontrol edilebilmektedir. Bir başka ifadeyle stüdyolarda kayıtlar alabilmek için herhangi bir teknik bilgiye sahip olmaya gerek yoktur.

Uzaktan Eğitim Stüdyolarını kullanabilmek için merkezimizin web sayfasında bulunan rezervasyon linkini kullanabilirsiniz.

26 Eylül 2022
Öğrenci Destek Hattı