2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi Uzaktan Eğitim Faaliyetleri

2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi Uzaktan Eğitim Uygulama Esasları

2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi Uzaktan Eğitim Uygulama Esaslarına erişim sağlamak için tıklayınız.

Bilgilendirme Toplantıları

Akademik personelimiz için 23/02/2023 Perşembe günü saat 15.00’da Uzaktan Eğitim Bilgilendirme ve Eğitim toplantısı düzenlenmiştir. Eğitim içeriği ve detaylar için tıklayınız.

Öğrencilerimiz için 01/03/2023 Çarşamba günü saat 15.00’da Uzaktan Eğitim Bilgilendirme ve Eğitim toplantısı düzenlenmiştir. Eğitim içeriği ve detaylar için tıklayınız.

Zoom Lisansları

Merkezimiz tarafından Zoom Lisanslama çalışması yapılmaktadır. Akademik birimler konuyla ilgili olarak e-posta ile bilgilendirilmektedir. Zoom lisanslama çalışmalarının 03/03/2022 Cuma günü tamalanması planlanmıştır.

İlk kez Zoom Lisansı Tanımlanan Hesaplar

İlk kez Zoom lisansı tanımlanan hesapların, lisanslı kullanıma geçiş yapabilmesi için kurumsal e-posta adreslerine gönderilen aktivasyon bağlantısını tıklayarak lisans tanıma onay vermesi (approve) gerekmektedir.

Zoom Sanal Konferans Yazılımı ile ilgili detaylı bilgi almak için aşağıdaki içerikleri inceleyebilirsiniz:
• Zoom Canlı Derslerinin İşleyişi
• Zoom Konferans Yazılımı ile Toplantı Düzenleme

OBS ve ÖYS Senkronizasyonu

Öğrenci bilgi sistemi (OBS) ve UZEM öğrenme yönetim sistemi (ÖYS) arasındaki senkronizasyon çalışmaları ilk adımı 25/02/2023 Cumartesi günü gerçekleştirilecektir. Bu çerçevede ilgili tarihin öncesinde öğretim elemanlarımızın ve öğrencilerimizi 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi derslerini görmesi mümkün değildir. Senkronizasyon çalışmalarının 06/03/2023 tamamlanması planlanmıştır.

İlgili dönem için aktif öğrenciler, öğretim elemanları ve derslere ait tüm içeriklerin OBS’den ÖYS’ye aktarılma süreci henüz başlatılmamıştır.

Aşağıdaki içerikler ilginizi çekebilir:

Derslerimi göremiyorum neden olabilir?
Sisteme giremiyorum ne yapmalıyım?
Uzaktan eğitim öğrenme yönetim sistemine nasıl gireceğim?

UZEM Kayıt Stüdyoları

Merkezimiz bünyesinde Canik ve Ballıca Yerleşkelerinde birer adet olmak üzere; toplamda iki adet kayıt stüdyosu kurulmuştur.

Kayıt stüdyoları, derslerin canlı yayın yoluyla işlenmesinin yanı sıra paket çekimler yoluyla da ders kayıtlarının alınabilmesine imkân vermektedir.

Uzaktan Eğitim Kayıt Stüdyolarımız tam donanımlı yapısıyla öğretim elemanlarımızın kullanımına; profesyonel stüdyo kamerası, yaka mikrofonları, kablosuz mikrofon ve ses sistemleri, stüdyo ışıkları, grafik tablet, akıllı tahta, yeşil perde, iş istasyonu gibi ekipmanlar sağlamaktadır.

Stüdyoda işlenen dersler; profesyonel kayıt ekipmanları ve programları ile teknik personel gözetiminde işlenerek kayıt altına alınmakta olup; tüm donanımsal ekipmanlar ve sahne tasarımları basit bir kumanda sistemi kontrol edilebilmektedir. Bir başka ifadeyle stüdyolarda kayıtlar alabilmek için herhangi bir teknik bilgiye sahip olmaya gerek yoktur.

Uzaktan Eğitim Stüdyolarını kullanabilmek için merkezimizin web sayfasında bulunan rezervasyon linkini kullanabilirsiniz.

Rezervasyon için tıklayınız.
(Rezervasyon linkini görebilmeniz için tarayıcınızda [email protected] hesabının aktif olması gerekir.)
Kayıt stüdyoları hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.
Sahne tasarımları sunusunu incelemek için tıklayınız.
Sahne tasarımlarının uygulandığı demo videosunu izlemek için tıklayınız.

Teknik Destek ve Bilgi Talepleri

Teknik destek ve bilgi taleplerinizi lütfen [email protected] iletiniz.

21 Şubat 2023
Öğrenci Destek Hattı